Logo Martijne

Martijne Interieur

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

De Aquanoom

Project: ontwerp
Opdrachtgever: De Aquanoom B.V.
Oplevering: april 2018
Oppervlakte: 285 m²

Door het adviesbureau De Aquanoom zijn we benaderd om een nieuw ontwerp te maken voor hun huidige kantoor in Zoetermeer. De grote kantoorruimte met open werkplekken zorgde voor veel hinderlijk omgevingsgeluid. Daarbij kwam dat er door personeelstoename een tekort aan werk- en lunchplekken in de huidige kantoorindeling ontstaan was. Naast het aanpakken van deze praktische problematiek, werden we ook gevraagd een bij de bedrijfsethiek en huisstijl van het bedrijf passende eenheid, sfeer en uitstraling te creëren.

Naast de grote ruimte bevinden zich ook vier kleinere kantoorruimtes. Voor aanvang van het ontwerp hebben we onderzocht welke medewerkers het beste gebruik konden maken van welke ruimtes om zodoende de meest ideale bureauopstelling te realiseren.

Na dit vooronderzoek hebben we de ruimte opgesplitst in akoestische zones; de grote ruimte hebben we verdeeld door in het midden een glazen vergader- en flexwerkruimte te plaatsen. De kleine vergaderzaal werd bij een achtergelegen kantoorruimte gevoegd. Doorbraak van de muur in de lunchruimte maakt dat de lunchruimte kan worden uitgebreid. Om deze vergrootte ruimte maximaal te benutten, hebben we aan één zijde van de lunchtafels een zitbank voorzien.

De voorheen relatief grote kopieer-/ entreezone wordt nu eveneens ontvangsthoek met akoestische banken en garderobe.

Door het veelvuldig gebruik van maatmeubilair, een vast kleurenschema, natuurlijk groen en gekleurde vloer en muurdelen, ontstaat er eenheid een eenheid in sfeer tussen de verschillende ruimtes.