Logo Martijne

Martijne Interieur

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Woning Noordwijkerhout

Project: ontwerp & uitvoering
Opdrachtgever:    particulier
Oplevering: november 2016
Oppervlakte: 46 m²

Een muzikaal & creatief echtpaar vroeg Martijne Interieur om een vernieuwende indeling van de leefruimte te creëren in een open, maar compacte, tussenwoning uit de jaren ’70.

De doorgang richting trap naar het souterrain moest vrij blijven. Daarnaast nam de ovalen tafel met 8 stoelen relatief veel ruimte in. Dit beperkte de bewoners in eerste instantie bij de indeling van de ruimte.

Door zowel de eethoek als de zithoek te draaien, ontstaan twee aparte zones.

De zithoek is door deze opstelling gericht naar zowel het nieuwe maatwerk tv-meubel als het aangrenzende dakterras. Het eerste deel van dit dakterras is voorzien van zwarte horizontale balken. Één balk loopt door in het interieur, waardoor verwarmingsbuizen buiten zicht vallen én de balken visueel binnen met buiten verbinden. In de avond worden deze aangelicht waardoor de woonkamer optische groter lijkt.

Door de eethoek in de richting van de wand te situeren en de zitbank mee te schilderen in de kleur van de wand, wordt de beperkte ruimte optimaal benut en gaat de royale eethoek op in het (grafische)ontwerp.

Als extra toevoeging aan het ontwerp is een half-open wandmeubel geplaatst. Deze fungeert als boekenkast en stijlobject, maar ook als technische unit om snoeren en aansluitingen uit het zicht te onttrekken.

Het ontwerp is uitgesproken en kleurrijk, wat aansluiting vindt bij de werkzaamheden en persoonlijkheden van de bewoners.