Logo Martijne

Martijne Interieur

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8

Vastgoed kantoor

Project: ontwerp & uitvoering
Opdrachtgever: Manhave Vastgoed
Oplevering: maart 2017
Oppervlakte: 215 m²

Voor een vastgoed bedrijf zijn we gevraagd om een voormalig appartement te verbouwen en inrichten tot kantoor. Hierbij was de vraag om een informele, aangename werksfeer te creëren. We hebben bij dit project van schetsontwerp tot turn-key project coördinatie.

Het bedrijf bestaat uit een aantal vaste medewerkers en een wisselend aantal flexwerkers. Om de relatief grote ruimte passend te maken hebben we het ontwerp behandeld als 3 verschillende zones met achterliggende ruimtes.

Zone 1: de centrale inkomhal met secretariaat. Om de grote ruimte werkbaar en intiemer te maken hebben we een groot vloerkleed toegepast om visueel de scheiding tussen werkplek en hal te creëren. De ontvangstbalie met boom en de vilten scheidingswand versterken dit gevoel van een werkzone binnen een grotere ruimte.

Zone 2: multi-inzetbare ruimte met grote tafel. Deze zone is zowel bedoeld als lunch- en informele vergaderruimte als flexwerkplek. Eveneens is de ruimte een akoestische buffer tussen secretariaat en directie. Beide afdelingen kunnen ondanks de open indeling nu bellen en bespreken zonder een ander te storen.

We hebben van deze ruimte de ‘woonkamer’ van het bedrijf gemaakt. De gependelde sfeerverlichting, zwarte wandkast met accessoires, evenals de zwarte zone met vilten prikwand dienen om de ruimte intiemer en informeler te laten aanvoelen.

Zone 3: directiekantoor met aangrenzende vergaderruimte. Ook in deze ruimte hebben we door middel van kleur- en materiaalgebruik de ruimte verzacht. Deze zone is in het midden voorzien van een geel accent in vloer & wand welke visueel een ruimte binnen een ruimte creëert en de vergaderruimte ‘koppelt’ aan het directiekantoor.

Door het gehele ontwerp zijn maatwerkoplossingen toegepast om de voormalige woning onherkenbaar om te vormen tot kantoor. Zo is een ogenschijnlijk functieloze hoek in de keuken omgevormd tot koffiepantry met kleuraccent en zijn airco units volledig ingewerkt achter maatwerk lamellen met geïntegreerde lijnverlichting en jaloezieën. Eveneens zijn voormalige (kleding-)kasten omgevormd tot archief- en garderobekasten met verlichte accentvakken.

Het terras is op eenzelfde wijze informeel aangekleed tot aantrekkelijke buitenruimte met veel groen. Deze vormt in combinatie met het uitzicht een meerwaarde voor het kantoor.