Logo Martijne

Martijne Interieur

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7

Notariskantoor

Project: ontwerp & uitvoering
Opdrachtgever:    Notariskantoor Post
Oplevering: augustus 2016
Oppervlakte: 90 m²

Het kantoor van notaris Post verhuisde naar het tegenover gelegen pand aan het Statenplein te ‘s-Gravenhage. Voor het nieuwe kantoor ontwierp Martijne Interieur de inrichting. De uitdaging was om het kantoor een eigentijdse en informele uitstraling te geven en tegelijkertijd het statige karakter van het pand te behouden.

Een van de wensen van de opdrachtgever was om de wachtruimte te voorzien van een koffiemeubel voor zelfbediening en een zithoek. Voor een bestaande inbouwkast ontwierpen we daarom een compacte en gebruiksvriendelijke koffie-pantry. Dit maatmeubel loopt visueel door in een nieuw geplaatste lambrisering die op zijn beurt weer aansluit bij de bestaande radiatorombouw. Door deze ruimtebesparende ingreep bleef er voldoende ruimte over voor een zithoek.

Een belangrijk aspect bij het ontwerpen van de werkplekken was de akoestiek van de kantoorruimte. Tevens was het wenselijk om de suiteseparatie (geluid)dicht te maken. Om geen stijlafbreuk aan de originele houten doorgang te doen, is de nieuwe ombouw hiervan gevoelsmatig los gehouden.
De nieuw ontstane nis biedt ruimte aan een op maat gemaakt dressoir. De volledige achterwand is uitgevoerd in bulletin board, dat gebruikt kan worden als prikbord en tevens bijdraagt aan de geluidsabsorptie in de ruimte.

Naast het interieur- en meubelontwerp heeft Martijne Interieur tot en met de oplevering een leidende rol gehad bij het adviseren over kleurgebruik, verlichting, meubilair en overige te maken interieurkeuzes.