Logo Martijne

Martijne Interieur

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

woning Prinsenland Rotterdam

Project: ontwerp & uitvoering
Opdrachtgever: particulier
Oplevering: lopend
Oppervlakte: 164 m²

De eigenaren van een recent aangekochte twee-onder-één-kapper hadden de wens de woning te verbouwen direct na ontvangst van de sleutel.

De woning moest zo ingedeeld worden, dat de ouders van één van de opdrachtgevers konden verblijven en de woning gereed is voor toekomstige gezinsuitbreiding.

Beganegrond
Het creëren van een gastenverblijf op de begane grond was uitgangspunt. Eveneens voldeed de bestaande keuken niet aan de wensen van de opdrachtgevers.

We hebben in dit ontwerp de garage verkleint tot berging waardoor de nieuwe keuken in de eetkamer kan worden gepositioneerd. Hierdoor ontstaat er een logische samenvoeging van eetkamer-keuken.

De toegang tot de berging is verlegd van de gang naar de keuken, waardoor in de nis van de voormalige doorgang een garderobe kan worden gecreëerd.

Aan de voorzijde van de woning –voorheen de keuken- is er een compacte badkamer gecreëerd door een klein deel van de gang bij de ruimte te voegen. Tevens zijn er een akoestische, glazen deuren tussen de voorkamer en de woonkamer geplaatst.
Hierdoor kan de voorkamer zowel als logeerkamer als tv-/speelkamer worden gebruikt en blijft de diepte van de ruimte en de daglichtinval behouden.

Eerste etage
De voormalige ensuite badkamer was de enige ruimte zonder daglicht. Deze ruimte wordt in dit ontwerp omgebouwd tot inloop garderobe met washok. De naast gelegen hoofdslaapkamer is opgesplitst in masterbedroom en babykamer.

Op het dak van de berging/keuken wordt een opbouw gerealiseerd. In deze opbouw komt een muziek-/hobbykamer met balkon en de nieuwe, ruimere badkamer met veel natuurlijk daglicht.



Samen met een team van verschillende uitvoerders zijn we nu in volle gang met de uitwerking van dit project.

Wordt vervolgd!