Logo Martijne

Martijne Interieur

foto1 foto2 foto3

Showroom Novus Auto

Project: ontwerp & uitvoering
Opdrachtgever: Novus Auto
Oplevering: lopend
Oppervlakte: 346 m²

Voor een autoshowroom in Naarden zijn we gevraagd te kijken naar de indeling, aankleding en verlichting van zowel de buitengevel als de showroom zelf.

Showroom
De showroom heeft visueel twee delen; het showroom-deel achter de voorgevel en het grootste deel achter de zijgevel met zowel showroom als werkplekken voor (verkoop-)medewerkers.
De delen worden van elkaar gescheiden door een smal middenstuk met aan weerszijden kolommen en een verlaagd plafond.

Deze tweedeling hebben we geaccentueerd door in de midden-zone een loper te plaatsen. Deze loper komt uit in de voormalige zithoek, welke nu de functie van ontvangstbalie heeft gekregen.
Waar voorheen een verkoopmedewerker van achter zijn desk moest lopen op een potentiële koper te woord te staan, is het nu direct duidelijk waar het eerste aanspreekpunt zich bevindt.

De werkplekken achterin het grotere deel, stonden voorheen vrij los is de ruimte. Deze plekken hebben we een visuele verbinding gegeven door de wanden er omheen een houten bekleding te geven en de vloer te voorzien van een donker tapijt.
De zone is nu een gedefinieerde ‘back-office’.
De houten wandbekleding zorgt er eveneens voor dat snoeren & aansluitingen uit het zicht worden onttrokken.

De financieel medewerker heeft een werkplek met voldoende opbergmogelijkheden en een iets verhoogde afscheiding gekregen, waardoor papierwerk uit het zich en opgeruimd kan blijven.

In de ontvangsthoek is een nieuwe bar passend bij de andere maatmeubels – met betonlook en licht hout - geplaatst.

De maatmeubels zijn voorzien van moderne maar verfijnde verlichtingsarmaturen, om de aandacht niet weg te trekken van de daadwerkelijke pronkstukken; de auto’s.

In een volgende fase zal de overige verlichting in de showroom worden vervangen voor passende spot-, accent- en algemene verlichting om de auto’s nog beter tot hun recht te laten komen.Momenteel zijn we in volle gang met de projectbegeleiding en uitzoek- en bestelwerk.

Wordt vervolgd!