Logo Martijne

Martijne Interieur

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6

Stadstuin Voorburg

Project: tuinontwerp
Opdrachtgever:    particulier
Oplevering: september 2015
Oppervlakte: 85 m²

Een particuliere opdrachtgever vroeg ons de bestaande (achter)tuin bij een herenhuis in Voorburg te vernieuwen.
Een belangrijk aspect van de opdracht was het verzoek dat het onderhoud in de toekomst tot een minimum beperkt zou blijven. Het groene karakter van de bestaande tuin mocht echter niet verloren gaan.

Bij het ontwerpproces hebben we gekeken welke bestaande elementen konden worden behouden of hergebruikt. Zo was het mogelijk alle klinkers en beplanting – op een andere plek - in het nieuwe ontwerp te integreren. Analyse wees uit dat wanneer we het bestaande terras 90° zouden ‘draaien’, de bewoners optimaal van de zon konden profiteren.

Het nieuwe terras is nu in de lengterichting van het huis geplaatst en onderverdeeld in drie zones: een ontspangingsgedeelte met ligbedden, een loungegedeelte met zithoek en een verhoogd terras met eettafel. Deze indeling is echter niet statisch. Doordat de zones qua oppervlakte identiek zijn, kunnen de bewoners eenvoudig andere opstellingen maken. De plantenbakken die voor het nodige groen zorgen zijn om die reden verrijdbaar gemaakt.